12 Comments
Nov 20Liked by Rob Hoogland

zo, jij bent hardcore geweest. Lag niet op mijn route, kwam zelden zuidelijker dan de Stationsweg ;-)

Expand full comment
Nov 20Liked by Rob Hoogland

Ik ging vroeger ( vroegah) nooit uit in Heiloo of Castricum; meestal naar Alkmaar of Bergen ( Berger Meermin was onze eindbestemming) Soif, Taverne, the Squeeze...als mijn geheugen nog werkt

Expand full comment
Nov 20Liked by Rob Hoogland

Dat zit, als ik me niet vergis, tegen Limmen aan. Nog een hele wandeling naar mijn pa's huis gelukkig/ wat een drama

Expand full comment
Nov 20Liked by Rob Hoogland

Fijn stuk, onrustbarend ook. Klopt het nou dat in het mooie Heiloo waar ik ben opgegroeid en waar mijn stokoude pa nog altijd woont, er een asielzoekerscentrum komt?

Expand full comment
Nov 19Liked by Rob Hoogland

Ach Rob, ik bewonder je gave van het woord om dit te blijven melden maar vrees met grote vreze dat Israel en de Joden het onderspit delven. Ze vechten niet alleen tegen de terreur van Hamas maar ook tegen de Jodenhaat wereldwijd. Jij bent de enige die dat dagelijks vermeld met grote kennis van de

geschiedenis. Wat begon met de gesjeesde leerling van een rabijn werkt zijn wraak en haat door tot op de dag van vandaag tot de Holocaust aan toe. We zijn weer terug bij af, erger dan ooit. Ze zitten onder ons zoals die taxi chauffeur. En we laten het gebeuren. Uitgerekend Duitsland is de enige die optreedt tegen pro Palestina demonstraties. Ik huil maar ben je dankbaar voor je woorden. Ze geven me moed.

Expand full comment
Nov 18Liked by Rob Hoogland

Werkelijk “ongelofelijk” het gedrag uit de islamitische cultuur, zeg maar hoek want die cultuur past hier niet.

Expand full comment

De nieuwste rage op Tik Tok is ‘revert’ gevolgd door (nu al veel meer dan een miljoen) voornamelijk Westerse jonge vrouwelijke (als ik dat woord nog mag gebruiken) millennials die plotseling tot Islam bekeerd zijn en waarvan velen nu ook hijabs dragen.

Het is allemaal begonnen toen Meghan Rice, a millennial activist, op Tik Tok openbaarde dat ze de Koran aan het lezen was. Op dezelfde tijd verscheen de “Brief aan America” van Osama bin Laden ook op Tik Tok en jonge Amerikanen verklaarden massaal hun bewondering voor zijn ideeën. Ze zijn opgevoed door (anti) sociale media, kunnen niet schrijven, tellen of spellen zonder hun mobieltje maar ze weten toch alles beter. En de rest van ons pissen tegen de wind in.

“We have met the enemy and they are ours”

(Commodore Oliver Perry)

Expand full comment